Akcia Tričko + ponožky ZADARMO → Použi kód LADINAMTO

Tip na túru vo Fusakliach: na Zamkovského chatu

13 June, 2023 

Ešte predtým, ako sa vyberieš k moru, vyraz na hory a podpor domáci turizmus v pravých domácich ponožkách a multifunkčných šatkách.Vďaka kolekcii Horské chaty si okrem zážitkov z hôr môžeš odniesť aj peknú a praktickú pamiatku. Kolekciu sme navrhli na princípe zberateľskej série

Už čochvíľa sa v našich milovaných veľhorách začne turistická sezóna. Ešte pred oficiálnym otvorením turistických chodníčkov máme pre teba tip na nenáročnú túru vo Vysokých Tatrách.

Dnešná túra prechádza hneď popri niekoľkých horských chatách, na ktorých sa môžeš občerstviť. Horské chaty môžeš podporiť kúpou ponožiek a multifunkčných šatiek z našej tatranskej kolekcie priamo u chatárov. 

Kde začať?

Našim východiskovým bodom bude tatranská obec Starý Smokovec. Do Starého Smokovca sa jednoducho dostaneš električkou TEŽ z Popradu, ktorá v letnej sezóne premáva každú hodinu. Ak cestuješ autom, zaparkuj pri nástupnej stanici pozemnej lanovky. Ak sa ti nepodarí nájsť miesto na centrálnom parkovisku, môžeš využiť parkovacie miesta v Novom Smokovci. Prvým bodom programu bude Hrebienok, atraktívny cieľ všetkých návštevníkov Tatier. 

Hrebienok

Cestu na Hrebienok si môžeme skrátiť pozemnou lanovkou zo Starého Smokovca, ktorá nás vyvezie do výšky 1 272 m n.m. Pozemná lanovka nemohla chýbať ani na dizajne Fusaklí. Hrebienok je obľúbeným východiskovým bodom mnohých turistických trás, ale aj domácich medveďov. Jedným z nich je aj patrón Hrebienka železný Medveď Kubo, ktorý ťa privíta hneď po výstupe z lanovky.

Bilíková chata

Prvou zastávkou je Bilíkova chata v nadmorskej výške 1 255 metrov. Bilíkova chata alebo aj horský hotel sa nachádza len pár metrov od Hrebienka, je otvorená celoročne a je najľahšie dostupnou horskou chatou vo Vysokých Tatrách. Neďaleko chaty môžeš obdivovať vodopády Studeného potoka, ktoré sú prístupné celoročne. 

Rainerova chata

Ďalšou zastávkou je Rainerova chata vo výške 1 301 m n. m. Najstaršia chata vo Vysokých Tatrách bola postavená v roku 1863, je otvorená celý rok a pre turistov slúži ako útulňa s malým občerstvením bez ubytovania. Chata je medzi turistami známa aj výskytom líšky prezývanej Eliška, ktorá nemohla chýbať ani na našich ponožkách a šatkách.

Zamkovského chata

A dostávame sa do cieľa dnešnej túry v Malej Studenej doline v nadmorskej výške 1475 m n.m. Chodník na chatu je nenáročný, celoročne otvorený, preto je táto túra ideálna aj pre rodiny s deťmi. Zamkovského chata je cieľom každoročnej nosičskej stovky. Zaujímavosťou je, že na "Zámke" chatárči jediná žena medzi tatranskými chatármi. Podporíš ju aj kúpou dizajnových ponožiek a šatiek z našej dielne.

Chceš si túru predĺžiť? Vydaj sa až na Téryho chatu alebo pokračuj po tatranskej magistrále k Skalnatej chate pod Lomnickým štítom. Letná sezóna vo Vysokých Tatrách začína 15.júna. Ak sa chystáš na Téryho chatu alebo Zbojnícku chatu, určite dbaj na potrebný výstroj a pribaľ si turistické paličky a nešmyky prezývané aj mačky. Vo vyšších polohách ťa v júni môžu prekvapiť pozostatky snehovej pokrývky, ktorá je šmykľavá. 

Horské chaty

Našu horskú kolekciu sme tento rok doplnili o unikátne kúsky! Vďaka novej kolekcii Horské chaty od Fusaklí si okrem zážitkov z hôr môžeš odniesť aj peknú a praktickú pamiatku.

Kolekciu (ponožky a multifunkčné šatky, tričká a mikiny) sme navrhli na princípe zberateľskej série. Na našom eshope a priamo na vybraných chatách si môžeš kúpiť jednotlivé dizajny a podporiť tak horských chatárov.

Ponožky Rainerova chata
Ponožky Rainerova chata
Skladom 
9,99 €
Šatka Fusakle Rainerova Chata
Šatka Fusakle Rainerova Chata
Posledné kusy 
13,99 €
Mikina Rainerova chata
Mikina Rainerova chata
Nie je skladom
49,00 €
+ Ponožky zadarmo Nie je skladom

Horské NOVINKY 

Ak si chceš užiť turistiku v maximálnom pohodlí a byť pripravený na všetky vrtochy počasia, mrkni aj na naše funkčné ponožky a podkolienky na turistiku a všetky outdoorové aktivity. Sú vyrobené z pružného a rýchloschnúceho materiálu. Ich špička a päta sú z merino vlny pre väčší komfort. Strategicky navrhnutá kombinácia kvalitných funkčných materiálov a merino vlny zabezpečuje dostatočnú priedušnosť a odolnosť, froté spevnenie zase chráni proti otlakom a oderom. Merino vlna reguluje teplotu a vlhkosť, odvádza pot a neutralizuje nepríjemné pachy.